Vuurland

Vuurland

26 februari 2022 1 Door Marìs

Vuurland is het boek waar jullie vandaag een review van gaan lezen. Het is geschreven door Pascal Engman.

Vuurland

Vuurland

In mijn artikel van vandaag lezen jullie mijn review van; Vuurland. Dit boek is geschreven door Pascal Engman en de omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Lift!

In Stockholm worden kort na elkaar enkele rijke zakenmannen ontvoerd, en vrijgelaten nadat het losgeld is ontvangen. De politie kan echter geen link tussen de slachtoffers ontdekken.
Twee criminelen proberen snel wat geld te verdienen, en hun plan lijkt te werken. Maar dan raken ze betrokken bij een klus die veel verder gaat dan wat ze gewend zijn.

In een privékliniek in het zuiden van Chili vindt een omvangrijke orgaanhandel plaats. Als er in de omgeving niet genoeg donoren meer te vinden zijn, besluit de leider van de kliniek om zijn blik over de grenzen te richten.
Inspecteur Vanessa Frank is voorlopig op non-actief gesteld. Ze zou zich gedeisd moeten houden, maar in plaats daarvan komt ze midden in een web van gevaarlijke zaken terecht waarvan de lijnen zich tot diep in Zuid-Amerika uitstrekken.

Mijn review van dit boek

Dit boek is het eerste deel van een trilogie rondom het personage Vanessa Frank. Ik heb dus nog 2 boeken te gaan voordat ik iets over het geheel kan zeggen, maar om te beginnen met dit boek; het was al direct érg spannend. 

Je vraagt je al lezend weer heel wat dingen af; komt het goed met Nicolas? Komt Ivan er uiteindelijk achter de Nicolas hem helemaal niet bedonderd heeft? En weet Nicolas te ontsnappen aan huurmoordenaars? En hoe zal het Natasja vergaan? Zal Vanessa haar vinden? Of weet Natasja misschien te ontsnappen? Zal Consuelo Natasja verraden? Of juist niet en zal zij haar helpen?

Op al deze vragen krijg je tijdens het lezen van dit boek netjes antwoord. Als je mij vertelt zou hebben dat dit boek gewoon 1 boek was en geen trilogie had ik het ook geloofd. Het is niet alsof je nog met veel vragen zit nadat je dit boek uit hebt. En dat vind ik zelf altijd wel fijn. Dit boek zou je dus ook gewoon los kunnen lezen als een op zichzelf staand boek.

Maar juist omdat dit zo’n spannend boek was, wil ik natuurlijk wel deel 2 en 3 ook lezen! Die Noren en Zweden schrijven toch echt verdomd goede boeken! Als je van spannende boeken houdt dan vind ik dit boek absoluut een aanrader!

Op een gegeven moment vond ik het wel een beetje lang duren, maar dat komt denk ik niet door de schrijfstijl, maar omdat ik tijdens het lezen van dit boek vaak maar heel eventjes de tijd had om te lezen. Het ging daarom maar met kleine stukjes en daar hou ik niet zo van. Maar dat kwam gewoon omdat ik geen tijd genoeg had om achter elkaar door te lezen. Inmiddels heb ik gelukkig weer meer tijd hiervoor 😉

Je kunt Vuurland bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Hebben jullie dit boek al eens gelezen? Of een ander boek van deze schrijver?

Vuurland