Winterland

Winterland

12 februari 2022 1 Door Marìs

Winterland is het boek wat ik vandaag voor jullie ga reviewen. Het is geschreven door Kim Faber & Janni Pedersen.

Winterland

Winterland

Mijn review van vandaag gaat over het boek; Winterland. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Doggerland Stormwaarschuwing!

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje overgeplaatst. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plotseling een gouden tip krijgt.

Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi’s, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. 

Mijn review

Deze debuut-thriller is een erg spannende thriller. In het begin vind ik de hoofdstukken over Juncker wat saai, maar gelukkig komt daar vrij snel verandering in. Ook is er op een gegeven moment in het boek een soort uitgebreide geschiedenisles, waarin zoveel vertelt wordt, dat het nauwelijks te volgen is. En daardoor wordt het saai. Ik heb daar soms wat zinnen overgeslagen omdat ik dacht; ja ok, zal allemaal wel, kom nou maar to the point. Dat vond ik eigenlijk wel jammer.

Afgezien daarvan was het een spannend boek. Naar mate het boek vorderde werd het ook steeds spannender. Wie heeft het echtpaar vermoord? En waarom zijn ze vermoord? Wat hadden zij misdaad? Hebben ze iemand verraden? En dan het asielzoekerscentrum. Wie heeft die brand veroorzaakt en waarom? En waar is die Afghaanse man ineens gebleven?

En dan een spook uit het verleden; Simon. Leeft hij dan echt nog? Of is het iemand die gewoon op hem lijkt? Als het Simon echt is, waar heeft hij dan al die tijd gezeten en waarom werd hij doodverklaart? Zullen ze hem te pakken krijgen om hem te verhoren? En wordt collega Kristoffer nog levend teruggevonden?

Op al deze vragen krijg je een antwoord als je het boek uit leest! Ondanks het saaie stuk geschiedenis tussendoor, vind ik dit boek toch echt een aanrader als je van spannende boeken houdt!

Je kunt Winterland bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek al eens gelezen?

Winterland