Zuiderkruis

Zuiderkruis

20 februari 2021 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van Zuiderkruis, geschreven door Pauline Slot.

Zuiderkruis

Zuiderkruis

Vandaag geef ik mijn review van het boek Zuiderkruis. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Waterland!

Wat is er gebeurd met Floor Ponsioen tijdens haar reis door Australië, Nieuw Zeeland en de Stille Zuidzee? Waarom kwam zij niet meer terug?

Zuiderkruis de debuutroman van Pauline Slot, is een onthullende zoektocht en de geschiedenis van een vriendschap, op intrigerende wijze verweven tot een spannend verhaal. Het is een roman over reizen en achterblijven. De onvermijdelijkheid van sleur en de eindigheid van vrijheid, en over vasthouden en loslaten.

Mijn review van dit boek

Een spannend boek is het zeker! Maar de omschrijving suggereert wel dat je te weten komt wat er nou eigenlijk met Floor gebeurd is. Maar dat vertelt het verhaal niet precies. Was het een ongeluk of niet? Dat kom je niet te weten. En dat vind ik zelf teleurstellend.

Ik had er daarom ook wel iets meer van verwacht. Afgezien daarvan is het verhaal spannend genoeg om het leuk te vinden, maar wel vind ik het boek verwarrend geschreven. Soms weet je niet of je nou leest wat Floor zegt, of wat de hoofdpersoon meemaakt. Het was voor mij niet geheel duidelijk en daarom dus ook verwarrend op sommige punten.

Meestal weet je dat je over de hoofdpersoon leest, maar soms gaat het ineens weer over wat Floor meemaakte. In plaats van de hoofdpersoon.

Jammer, ik zou het boek daarom niet persé aanraden, ook omdat ik het einde teleurstellend vond. Maar mocht je wel geïnteresseerd zijn, kun je hem natuurlijk gewoon bestellen! Wellicht is het wel wat voor jou!

Je kunt Zuiderkruis bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Zuiderkruis